N-VA wil maatregelen na bedreiging met mes op fuif

Op 2 maart 2016

ZOUTLEEUW   N-VA wil dat het stadsbestuur maatregelen neemt nadat een dronken bezoeker van de Lama Party iemand met een mes bedreigde.

Oppositiepartij N-VA wil dat het stadsbestuur meer inzet op veiligheid bij jeugdfuiven. Aanleiding is de jaarlijks Lama Party die enkele weken geleden plaatsvond in de Passant. “Enkele amokmakers verpestten de sfeer”, zegt fractieleider Michel Boyen. “De scouts werden het slachtoffer van vechtpartijen en vandalisme met als dieptepunt de bedreiging van iemand van de organisatie door een jongeman met een mes. De amokmaker mocht een nachtje in de cel doorbrengen.”

Op de gemeenteraad schoten de opmerkingen de meerderheid volgens N-VA in het verkeerde keelgat. “Ze verwijten ons dat we de situatie opblazen”, zegt Boyen.

Burgemeester Jos Ceyssens (CD&V) is het niet eens met de kritiek. “De scouts hadden voorafgaand overleg met politie en brandweer en op de fuif zelf waren er vier securitymensen”, zegt hij. “Een dronken fuifganger is 's nachts naar huis gebracht door de politie maar teruggekeerd met een mes. Hij raakte via een achterdeur binnen en het mes is dan meteen afgenomen door de voorzitter van jeugdhuis Paljas. Het gaat hier om een alleenstaand feit waar heel wat drank in het spel was.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is