N-VA Zoutleeuw

U bent hier

Belastingsverhoging op 1ste gemeenteraad

Op 5 februari 2013

ZOUTLEEUW - Het stadsbestuur keurde zopas de voorgestelde belastingverhoging goed. Die is nodig om de investeringen uit het verleden te betalen.

De opcentiemen op de onroerende voorheffing stijgen van 1400 naar 1500. De aanvullende belasting op de personenbelasting klimt van 7,8 naar 8,3 procent. De besparingslegislatuur die burgemeester Jos Ceyssens (CD&V) aankondigde, blijkt onvoldoende om de schulden te betalen. Ook daarom binden de coalitiepartners binnen Open VLD in en keuren de verhoging mee goed. Zij beloofden een status-quo.

‘Om in 2018 positief te eindigen, zoals de hogere overheid ons verplicht, blijft besparen niet voldoende', gaf Ceyssens toe. Hij verwees ook naar de bevolkingsaangroei waardoor er meer geld nodig is om de dienstverlening op peil te houden. Volgens Wendy Heeren (SP.A) worden de Leeuwenaars als melkkoe gebruikt en dat in moeilijke tijden. De belastingverhoging is volgens haar te zwaar voor een modaal gezin.' Ze werkt de kansarmoede in de hand. Zoutleeuw wordt een van de duurste gemeenten uit de regio.'

Michel Boyen (N-VA) spreekt van een belastingslegislatuur in plaats van een besparingslegislatuur. Andre Stiers (Open VLD) geeft toe dat de verhoging voor zijn partij moeilijk is. ‘Wij zijn echter niet verantwoordelijk voor de put die de vorige coalitie maakte', zegt hij.

 

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130130_00451227

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is