"Samenwerken voor een gezonde leefomgeving: N-VA steunt afvalwaterproject in Budingen"

Op 30 maart 2023

Als politieke partij met een sterke focus op de Vlaamse gemeenschap en haar waarden, willen we ons inzetten voor een gezonde en duurzame leefomgeving. Daarom vestigen we de aandacht op het  afvalwaterprobleem in Budingen en het belang van het project dat momenteel opgestart wordt om dit op te lossen.

Er is een engagementsverklaring tussen NV Aquafin en Stad Zoutleeuw om het afvalwater van verschillende groene clusters rond Budingen te saneren en aan te sluiten op het afwaarts stelsel, dat vervolgens afgevoerd zal worden naar de RWZI van Geetbets. Dit is een belangrijke stap om de kwaliteit van het oppervlaktewater te verbeteren en de gezondheid van mens en dier te beschermen.

Het project start op de kruising van de Winnekotstraat en de Jodenstraat, waar een opvangbekken gelegen is. Tot nu toe werd het grijswater hier geloosd in de Roelbeek, maar om dit te scheiden zal men de riolering in het midden van de smalle Saneveldstraat aanleggen, waardoor het wegdek nadien volledig vernieuwd zal worden. 

Gemeenteraadslid Boyen Michel heeft er bij de betrokken instanties op aangedrongen om bij het heraanleggen van de weg voldoende afzetstroken in te plannen, om zo de verkeersveiligheid te garanderen en het gebruik van de weg voor alle weggebruikers aangenamer te maken.

Het is goed dat het probleem met het afvalwater weer minder groot wordt, en we dringen aan op het snel en goed uitvoeren van dit project.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is