“Opmerkelijke OCMW-raad in Zoutleeuw: Geen enkel onderwerp op de agenda”

Op 10 mei 2023

Op donderdag 27 april 2023 vond er een opmerkelijke OCMW-raad plaats in Zoutleeuw. Er stond namelijk geen enkel punt op de agenda, behalve dan het goedkeuren van het verslag van de vorige raad. Dit roept vragen op.

 

Het feit dat er geen enkel onderwerp op de agenda stond, is op zijn minst opmerkelijk te noemen. In normale omstandigheden zou men verwachten dat er altijd wel enkele punten zijn waarover gediscussieerd moet worden binnen een OCMW..  Het is dan ook niet duidelijk waarom er in dit geval geen agendapunten waren.

 

Dit betekent evenwel niet dat er problemen zijn binnen het OCMW van Zoutleeuw. Het kan zijn dat deze problemen reeds besproken zijn in voorgaande vergaderingen, of dat ze momenteel niet dringend genoeg zijn om op de agenda te zetten.

 

We wijzen er op dat het  verstandig is om op regelmatige basis evaluatie te doen van de werking van het OCMW en eventuele problemen aan te kaarten en te bespreken.

Een gebrek aan agendapunten kan ook duiden op een gebrek aan initiatief om problemen aan te pakken.

 

We dringen erop aan dat het OCMW van Zoutleeuw eventuele problemen tijdig bespreekt en aanpakt. Transparantie en open communicatie zijn hierbij van groot belang, zowel naar de betrokkenen binnen het OCMW als naar de inwoners van Zoutleeuw toe.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is