“Hoe kan het kleine dorpje Nieuwerkerken iets bieden wat Stad Zoutleeuw niet kan? Geld storten is er wel mogelijk, niet in Zoutleeuw”

Op 30 juli 2023

Een bron van teleurstelling voor de handelaars van Zoutleeuw, want het recent geïnstalleerde Batopin-punt in de stad biedt geen mogelijkheid om geld te storten. Terwijl handelaars in naburige gemeenten zoals Nieuwerkerken wel kunnen profiteren van deze essentiële service, blijven de ondernemers in Zoutleeuw in de kou staan.

 

Het onderwerp werd aangesneden tijdens de gemeenteraad van 22 juni 2023, toen Michel Boyen de vraag stelde of het niet mogelijk was om deze situatie aan te passen. Tot grote frustratie van velen, antwoordde de eerste schepen dat de verantwoordelijkheid niet bij hen, maar bij de banken ligt. Dit roept de prangende vraag op: hoe kan het dat een gemeente als Nieuwerkerken wel kan bieden wat Zoutleeuw niet kan?

 

De impact op de lokale handelaars is aanzienlijk en bezorgt hen veel tijdverlies. Het verplaatsen van contant geld brengt bovendien risico's met zich mee. Het is niet ideaal om naar locaties zoals Batopin Sint-Truiden te reizen om geld te storten, vanwege het gebrek aan privacy dat daar heerst.

 

Als gevolg daarvan gaan handelaars nu naar omliggende gemeenten zoals Landen of Nieuwerkerken, waar de situatie beter is. In de praktijk betekent dit dat ze tot een uur verliezen voor elke geldstorting. Het risico bestaat dat handelaars het storten van geld uitstellen, waardoor ze gedwongen worden om met grote bedragen rond te lopen. Ook worden ze genoodzaakt klanten onder druk te zetten om alleen met hun bankkaart te betalen en geen contant geld meer te accepteren. Begrijpelijkerwijs zijn er veel mensen die het hier niet mee eens zijn, en terecht.

 

Wij vragen het stadsbestuur met klem om druk uit te oefenen en op zijn minst om te proberen deze situatie te veranderen. De handelaars voelen zich aan hun lot overgelaten en verdienen beter dan dit. Het is van cruciaal belang dat er een oplossing komt om de handelaars in Zoutleeuw te ondersteunen en ervoor te zorgen dat zij dezelfde mogelijkheden hebben als hun collega's in omliggende gemeenten.

 

N-VA Zoutleeuw vindt dat de Stad Zoutleeuw er alles aan moet doen om ervoor te zorgen dat onze ondernemers betere service krijgen. Het is tijd voor actie en verandering, zodat de handelaars van Zoutleeuw niet langer in de kou blijven staan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is