"Biercrisis op Gemeenteraad: Stad Zoutleeuw stelt 48 maanden concessie voor Gemeenschapscentrum De Passant voor"

Op 1 november 2023

Tijdens de gemeenteraad van oktober in Zoutleeuw stond er een opvallend agendapunt op het programma dat zowel de dorstigen als de brouwers onder ons met grote belangstelling volgden: het Dranken Leveringsrecht voor Gemeenschapscentrum De Passant.

 

Het verhaal begint met een concessie die op 31 augustus 2023 zou aflopen. Echter, tot verbazing van velen, reageerde niemand op de aanbesteding. Waarom niet? Wel, de concessie was slechts voor een periode van 12 maanden, met de mogelijkheid tot driemaal verlenging. Dat lijkt op een commitment op het niveau van "laten we de zaken nog even in de wacht zetten," en het is begrijpelijk dat geen enkele serieuze brouwer staat te springen om grote investeringen te doen voor een concessie die nauwelijks langer duurt dan een seizoen van je favoriete tv-serie.

 

Gelukkig zagen onze gemeenteraadsleden in dat deze onzekerheid niet bepaald bevorderlijk was voor een gezonde relatie met potentiële bierleveranciers. Dus wat hebben ze gedaan? Ze hebben een nieuwe aanbesteding uitgeschreven, ditmaal met een veel aantrekkelijkere duur van 48 maanden. Hopelijk kan dit aanbod potentiële bierleveranciers wel bekoren.

 

En wat betreft de huidige brouwer? Die verdient zeker lof voor zijn toewijding. Terwijl de gemeente bezig was met concessies en verlengingen, bleef hij trouw aan zijn taak, klaar om ons te voorzien van de broodnodige dranken zonder te klagen. Een ware held in de wereld van bier en frisdrank, zo zou je kunnen zeggen.

 

Kortom, de gemeente heeft haar lesje geleerd en is nu op zoek naar een brouwer die bereid is om gedurende een solide 48 maanden aan De Passant te leveren. In de tussentijd kunnen we geruststellen dat we kunnen blijven genieten van de bieren van onze huidige leverancier.

 

Laten we dus hopen dat de volgende gemeenteraadsvergadering een nieuwe brouwer verwelkomt en dat Zoutleeuw zijn reputatie als een plek van bierig plezier kan behouden. Want laten we eerlijk zijn, De Passant zonder fatsoenlijke bierconcessie is als een café zonder bier: gewoonweg ondenkbaar!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is